Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Åh, åt en sådan galet, enkel, men vansinnigt god middag igårkväll. Tog för ovanlighetens skull ledigt från köket i dagarna två och igår tog mannen över kastruller och stekpannor och trollade fram detta
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Forma 8 bullar av degen med fuktade händer och grädda dem till fin färg i våffeljärnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret däri
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.