Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Bryn smöret på medelhög värme. Blanda alla torra ingredienser och blanda med det avsvalnade smöret. Värm resterande grädde och blanda ihop med den smälta chokladen
Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Mascarponekräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Det är rätt sällan jag bakar med pistagenötter, men eftersom jag hade ett paket hemma liggandes i skafferiet så tyckte jag det var en god idé att faktiskt använda dessa
God kall sås att servera till grillade kötträtter eller till kräftor. 100 g urkärnade svarta oliver, hackas 100 g soltorkade tomater, hackas ½ kruka basilika, hackas 1 burk mascarpone, det är en färskost som mest används till desserter 1 citron, rivet
De här kakorna skulle bli botten till mina pistagebiskvier men tänkte fel med bottnarna och istället för att slänga kakorna och den goda pistagemassan så fick de bli kakor
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Hos oss är det inte alla som gillar grädde och då funkar det bättre med en god kräm istället. Den goda marscarponekrämen tillsammans med jordgubbar bildar en ljuvlig och somrig rulltårta som är perfekt att servera såna här soliga dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.