Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet. Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft
Apelsinkaka med frosting. Förra veckan hjälpte Algot mig att baka den här apelsinkakan. Mina version av den här apelsinkakan är inte så söt så vill du ha en sötare kaka kan du öka på mängden sötning
Nu är apelsinerna som godast. Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits. Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över
Mat & bak -. Monthly Makers -. Vardag. Mormors apelsinkakor. Maj 28, 2016 13. 19. Det finns en kaka som jag förknippar med min mormor mer än något annat
Det här är ingen bakblogg men vi var tvungna att göra ett undantag för dessa apelsinkakor. Det är nämligen så att dessa kakor kan vara världens godaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.