Pizzadeg1. Låt degen jäsa i kyl i 1–3 dagar. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. Grädda i het ugn/vedugn tills kanterna är gyllene och osten har smält, är ugnen riktigt het tar det bara 2–3 minuter per pizza
TipsProva också Tareqs pizzadeg med surdeg. vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1färskjäst. 1havssalt. 1olivoljaLös upp jästen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
1Pizzadeg40 g jäst 3,5 dl vatten (37 grader) 8-9 dl vetemjöl special 1,25 tsk salt. 1Topping500 g färsk salsiccia, gärna smaksatta med fänkål eller chili 400 g mozzarella, helst buffelmozzarella 200 gorgonzola 3 dl parmesanost, färskriven 2 msk rosmarin, mortlad olivolja av god kvalitet salt och svartpepparPizzadeg
Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på den förgräddade pizzadegen. Tryck ut degen direkt på plåten och låt den jäsa i ytterligare 5–6 minuter (baka ut småbröd av deg som blir över). Ställ in plåten i ugnen på nedersta falsen och grädda degen i 6–7 minuter. Ställ in pizzan i ugnen igen, men nu på översta falsen, och grädda i 5–7 minuter
Ställ pizzadegen eller degarna i kylen och låt kalljäsa över natten eller tills du vill använda dem. 12,5 gram, 1/4 pkt färsk jäst eller 1/4 pkt torkad jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.