Här kommer ett recept på supergoda pizzamuffins som jag hittat i en bok som heter "Muffins". Perfekt att ha i frysen och ta fram som mellanmål, ha med på utflykten eller varför inte på buffébordet
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, oregano och bakpulver i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop ägg, flytande Milda och filmjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda torrvarorna för sig. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche och olja i en annan bunke och blanda sedan ihop med mjölblandningen noga
Särskilt puffiga vet jag inte om de är, men det lät ju väldigt fint i alla fall. Och goda, absolut. Jag och Adam gjorde en nostalgitripp tillbaka till hemkunskapslektionerna i femman, då man obligatoriskt gjorde pizzabullar
Denna veckan är/var det utflykt för både Ida och Sofie. Det är så tråkigt att skicka med vanliga mackor när det ska vara ett enklare mellanmål i utflyktsväskan så jag bakade något roligare och godare och skickade med
När jag ändå är inne på mellanmålstips passar jag på att lägga ut detta recept som jag testade igår. Det kallas kanske mellanmålsmuffins eller pizzamuffins men utan något som helst mjöl skulle jag hellre kalla dem miniomeletter
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka skinkan och de soltorkade tomaterna, riv osten och ställ åt sidan. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, tillsätt smöret i mindre bitar och häll i mjölken
Filodegsformar med pizzafyllning. God morgon, hoppas att ni har sovit gott. Varför går veckorna så fort, det känns som att det var måndags nyss och nu är det redan torsdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.