Pizzasallad på restaurang har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag bestämde mig dock för att göra pizzasallad förra lördagen då vi hade några vänner över på spel och pizzakväll
Blanda ihop allting ordentligt, helst med händerna så att det verkligen saftar sig riktigt. Pizzasallad är bland det vanligaste som finns på alla salladsbord i Sverige
En av deras, och min mans, favoriter var kycklingspett med sataysås (jordnötssås). Efter att ha läst flera intressanta recept på grytor med jordnötssås, så blev jag lite sugen på att testa om det kanske vore möjligt att byta ut jordnötssmöret mot tahina (en smet gjord på malda sesamfrön)
Extra nyttig blir din pizzasalladmed ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt. citronklyftaSå här gör du Strimla vitkålen, gör det enkelt med en osthyvel
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
När han besöker köket, av någon annan anledning än att äta, brukar han för det mesta plocka lite med disken, brygga kaffe, poppa mikropopcorn, riva morötter och göra sitt stora paradnummer, som är pizzasallad (vilket han för övrigt är jättebra på att göra)
Satt och bläddrade igen i min gamla skrivbok full med recept. a pizzasallad. Har du nått bra tips på vad man kan hitta på med vitkål så hör av dig, t ex genom att kommentera här på bloggen
Blanda kålen med finstrimlad lök och strimlad paprika i en bunke. Dressing. Koka upp olja, vinäger, vatten, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull
Jag skär kålen i strimlor med en osthyvel. Receptet på dem kommer jag att lägga ut i veckan, men här kommer receptet på pizzasalladen som jag gjorde till kebabpizzan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.