Under semestern åt vi på en fantastisk mexikansk restaurang. Där beställde vi in mole vilket är en mexikansk nationalrätt, så så här efter semestern så måste man ju förlänga den lite med sommarens smaker, så härmed bjuds ni på lite inspiration
Efter helgens tripp till Barcelona har det hängt med lite ny-gamla smak och matidéer. Att efter 7 år (japp så lång tid är det sedan sist jag va i Spanien) äta den där perfekt stekta sardinen och de friterade bläckfiskarna är dels un paseo por las memórias men de hjälper också till att sparka igång lusten att laga mer comida española en casa
Sätt ugnen på 200 grader. Bland ostsorterna väl i botten på en form, ca 25 cm i diameter. Vispa upp äggen, tillsätt mjölet, lite i taget och vispa ner grädden till en klimpfri smet
Poblano-fyllning. Poblano, rensad och skuren i strimlor. Bryn löken och poblanon tills dom mjuknar. Flautos är tacos som först fylls med fyllning och ost
1-2 torkade chilis, tex ancho (brukar vara nästan svarta torkade, heter poblano färsk). 1-2 torkade chilis, tex ancho (brukar vara nästan svarta torkade, heter poblano färsk)
Stir in the garlic, carrots, poblano, butternut squash, and another pinch of salt and pepper. Serve with grilled corn, cilantro, tortilla strips, lime slices, and poblano cashew cream
Det här receptet är en modiferad version av den med nötter för nötallergiker (som tål kokos). Det går också utmärkt att byta ut all kakao mot carob pulver om man är allergisk mot kakao
Line a rimmed baking sheet with aluminum foil and place the poblano on top. Remove from oven, lift foil and wrap it around the poblano to form a tight seal, transfer to a plate and set aside
Jag gjorde tacos med skirt steak som jag serverade med rostade chile poblanos och tomatillo sås. Rostad chili med lök och örter Chile poblanos är stora gröna och färska chili-frukter
Ancho-chili är torkad chili som heter poblano som färsk och chipotle är torkad och rökt jalapeño. Som den trogne läsare du är vet du ju redan att jag drabbats av digerdöden och ligger för ankar i Sjöstaden (he, he, he)
- Derretir la mantequilla de coco en un baño de agua- Mezclar todos los ingredientes para la base , engrase un plato de pastel o pequeñas fromas de pastelitos con – aceite de coco, echar la masa en los moldes y poner en el congelador- Porciónar los ingredientes para el relleno 1 en un bol , el relleno 2 en otro y el relleno 3 en otro- Cuando la mantequilla de coco se haya derretido completamente dividir las porciones para cada bol y mezclar- Llenar el molde/los moldes con los rellenos- Poner en el congelador unos 30 minutos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.