Receptet är hämtat ur "A Tavola - till bords på italienska" av EvaldNalin. Olivolja är aldrig fel och här fick jag chans att använda olivoljan jag köpt direkt på en gård på Rhodos
Det här är en av mina italienska favoritpastarätter. Färsk basilika, sötsyrlig citron, gärna solmogen direkt från Italien eller Spanien, lagrad parmesan, nymald svartpeppar och en god olivolja blir till ljuvliga smaker
Scaloppineallimone är kalvschitzel som piggats upp av både citron och vermouth. Vad kan passa bättre än en italiensk rätt, som jag hittade på en schweizisk sajt
Smaka av med salt och svartpeppar. Fräs allt tillsammans med 2 vitlökslöyftor (pressade) i lite olja i en rymlig stekgryta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar
Spaghetti alLimone - spaghetti med citronskal, lite vitlök i smör och grädde toppad med parmesan. I det här receptet används skalet av citronerna och i det andra köttet eller saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.