Ta fram kalkonbröstet och lägg det i en eldfast form. Rör ut mjölet med vatten till en redning. Fyll på med hönsbuljong så där blir ca 5 dl. 1 kg kalkonbröst
Skär en ficka längs medkalkonbröstet. Lägg den i fickan och bind om med snöre. Servera det skivade kalkonbröstet vackert upplagt tillsammans med klyftpotatis och tomatsås
KalkonbröstKryddakalkonbröstetmed timjan, dragon, salt och peppar. Ta ut kalkonbröstet och låt det vila tio minuter, skär sedan upp i centimetertjocka skivor och servera
kalkonbröst skuret i cm-tjocka skivor. Grönsaksvinägrett. Blanda en vinägrett på 1/3 vinäger och 2/3 olja, färsk dragon, schalottenlök, salt och peppar
Fräs kalkonbröstet runt om i den heta stekpannan. men tog mig i kragen och började med kalkonen trots att jag inte hade någon säker plan på hur jag skulle göra med den, det har jag dock sällan när jag lagar mat, men idag kändes det sådär jobbigt att sätta igång, men resultatet blev riktigt bra tillsut
Ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med kantarellrisotto är en riktig festmåltid. Tag ut köttet och låt det vila en stund, skiva sedan upp det och servera tillsammans med valfria tillbehör
Servera med klyftpotatis och grönsaker efter årstid. Marinad till kalkonbröstet. Ett kalkonbröst på drygt 2 kg tar ca 2-2,5 timmar. 2,2 kg kalkonbröst eller
Hemma igen, denna morsdagsafton, åt vi helstekt kalkonbröstmed sparris, tryffelolja och gruyereost och några av penséerna utanför ytterdörren som sjunger på sista versen
Serveras t ex med kalkonfilé och persiljesås. 1-2 st kalkonbröst (räkna ca 125 g per person). 2) Sätt på kastrullen med vattnet. 3) Stek kalkonbröstet lätt så att den får en stekyta, lägg den i en form och sätt in den i ugnen tills temperaturen mäter 63-65 grader. 4) Lägg i den sköljda boveten, kycklingfonden och vitvinsvinägern i kastrullen med kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.