4 600 g kycklingfilé 1 msk salt 2 morötter 1 blomkål 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 100 g sugarsnaps 4 minibaguetter 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Örtkräm 1 vitlöksklyfta 2 dl crème fraiche 1/2 kruka basilika 3 msk örtagårdskryddor provencale Lägg till i inköpslistan
Det blev hur gott som helst och vi åt med fransk senap och majonnäs som tillbehör. Jag hade tänkt att enbart göra den på ko-kind men min slaktare tyckte absolut att jag skulle ta med några bitar svans också
KYCKLINGLÅRFILÉER MED SMAK AV KANEL, CHILI OCH CITRON (CROCK POT). Jag älskar min Crock Potoch ni som följer mig på Instagram (@erika_bjorklund) ser ofta bilder på grytan när den står och lagat min middag
Jag serverade det kallskurna köttet medpotatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Smaka av grytan med hot sauceoch salt. När jag gjorde denna lättlagade one pot pasta, med bönor och cajunkrydda, utgick jag från ett recept som jag lagt ut tidigare här på bloggen (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.