En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Ta varje potatisoch picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt). Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Sväng runt detta medpotatisskivornaoch krydda med svartpeppar. Smaka av med salt på slutet, då sardellerna förmodligen är tillräckligt salta för att krydda upp potatisen
Bakpotatisrätten är rätt tisdkrävande och är lite pyssel med men det är värt det jag lovar. Potatisen kan med fördel ätas enbart som den är till lunch med en fräsch sallad till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.