Hade tänkt att göra en Potatis och Purjolökssoppa, men fick ett ryck och slängde i lite morötter. Vill man ha en helt slät soppa kan purjolöken koka med från början
Serveras varma med tacosås/salsa och en sallad. Häll kassler- och potatisröran i smeten och rör om. Lägg i de torra ingredienserna i en bunke och rör om försiktigt
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Putsa kasslern fri från kanter och fett. Vik över smördegskanten så allt är täckt, och tryck ihop kanterna
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Tryck till med sked eller gaffel. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.