Man kan vara lite mer eller mindre vågad med mängden av sambal oelek i receptet. Sambalkotletter. Vissa gillar ju starkt och vissa lite mindre men det går utmärkt att ställa fram burken som bordskrydda också så kan man justera hettan själv efteråt
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Strössla över solrosfröna, ringla över olivolja och salta & peppra. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Servera kotletterna med potatisen, bellaverden och salladen. 2450 g delikatesspotatis 1 tsk olja salt och peppar1 dl bearnaisesås 1 msk chilisås 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)200 g bellaverde broccolica 400 g fläskkotlett med ben1 tsk smör 1/2 påse röd mangold (à 65 g)Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt. Sätt in i ugnen ca 30 min. Koka bellaverden i saltat vatten ca 4 minuter. Stek kotletterna i smöret ca 4 minuter på varje sida. ca 400 g fläskkotlett med ben
2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Lägg på ett lock och stek kotletten enkelt med bara salt och lite svartpeppar. Precis innan servering droppa i lite olivolja i potatisen, lägg upp snyggt med kotletten och lägg rödbetsskotten på toppen
Gnid in de långa kotletterna i rubb och låt det vila lite. Grilla sedan kotletterna på glöden så de får fin färg runt om, stäng gärna locket under tiden som du grillar
Ta bort skinnet från kycklingbitarna, dela brösten i mindre delar, dela även låren. Baka tills potatisarna börjar bli gyllene, cirka 20 minuter. Fortsätt baka tills potatisarna är knapriga och fått mycket färg, 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.