Matiga och goda potatisbiffar som serveras med en fräsig örtyoghurt. Potatisbiffarna. De är goda att avnjutas som de är med en sallad eller varför inte bröd som ”burgare”
Rör ner det i moset tillsammans med uppvispat ägg, creme fraiche och mjöl. Rör ner den i moset tillsammans med pressad vitlök, limesaft, curry och dragon
Eftersom jag ändrat ganska mycket i det ursprungliga receptet, och dessutom redan har en röra som kallas hummus har på bloggen, så har jag valt att kalla denna röra för kikärtsröramed sting
Underbart krämig röra med trevlig friskhet av citron som passar att serverat till grissini och cruditéer eller varför inte som fyllning i en wrap eller kanske som krämig sås till grillat eller som pålägg
Sedan häller jag i havregrädde, och kryddar med kardemumma, kanel och nejlika. Istället för att be dem köpa hem en burk tahini som de sedan kommer glömma bort i kylskåpet, så gjorde jag en supersnabb kikärtsröra att ha på smörgåsen
Potatisbiffarmed conditerad äggula och magold ja, gårdagens brunch. Potatisbiffarna kom till eftersom jag inte ville slänga lördagens potatismos, istället tillsatte jag lite örter, lök och ett ägg och stekte potatisbiffar
Jag älskar hummus och här är en kanongod variant med harissa. Smaka av med salt och peppar. Kanongod kikärtsröramed harissaca 250 g kikärtor (eller 1 burk)ca 1 msk harissa1-2 msk kallt vattensalt, pepparMixa kikärtor och harissa och späd med vatten till önskad konsistens
Mosa allt med en gaffel. Krydda med exempelvis salt och peppar. Servera med exempelvis råkostsallad (rödbetor, morötter och lite citronsaft), marinerade tzay-bitar eller någonting annat gott
Här ovan har jag serverat kikärtsröran tillsamman med fikon och ricotta inrullade i parmaskinka. en konserv med dessa ärtväxter går ju att hitta över hela jordklotet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.