Nyåsafton närmar sig med stormsteg. I år har jag gjort blinierna lite annorlunda och lagat dem med potatis samt serverar röd stenbitsrom med en grönkålskräm och västerbottensflarn
Lägg upp blinierna och toppa med rom, rödlök, gräslök och lime-crème fraiche. Rör ut jästen i ljummen mjölk och blanda i mjöl, potatis, gräddfil, äggula och salt
Halva vårt sällskap bestod av vegos så vi bestämde oss för att beställa precis alla vegetariska grejer på menyn (utom en sallad kontrahedonistiskt döpt till "salade détox") och fick in krämig risotto, en suverän burrata, auberginekaviarmed vårlök, falafel, svampravioli med parmesan, kikärtspommes och lite annat smått och gott, tillsammans med en flaska ekologisk Chateauneuf-du-pape
Skala och skiva auberginen tunt längs med. Smaka av med salt och peppar. Pensla med 1 deciliter olja. Kör alla ingredienser i mixer tillsammans med 2 matskedar olja
Tänkte se till att glada Årebor och gäster får prova vår goda Chilimarmelad från Fynbos Fine Foods i Sydafrika och vår tomattapenade med mozarella och vitlök och auberginekaviar från Lou Rigalou i Frankrike
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.