Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra. Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt med fläskytterfilé i en smakrik sås
Fläskfilé. Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform. 800 g fläskfilé. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.