Rådjuren är idisslare och äter även en hel del gräs. Skär lök och äpple i tärningar. Bryn smöret och lägg i steken, låt den försiktigt brynas till vacker färg runt om
Skala potatis, rödbetor och morötter. Skär dem i klyftor och lägg alltsammans på en plåt. Skala ingefära och vitlök och riv på ett rivjärn över rotfrukterna
Krydda steken med rosmarin, salt och peppar och lägg den i en ugnsform. Skala potatis och rödbetor. Skär rödbetorna i stora klyftor och potatisen i halvor
Denna matiga sallad är naturligt fri från gluten (när den görs med quinoa), soja, ägg och nötter. Det går utmärkt att byta ut quinoan mot pasta, hirs (också naturligt glutenfritt), bulgur eller cous cous beroende på vad man föredrar och tål
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Rödbetor äter man för lite av, det är så gott och enkelt att tillaga. Det börjar ju bli populärt att kalla vilken sås som helst som innehåller yoghurt och vitlök för tzatziki
Då rekommenderar jag varmt den här middagen, som är en riktigt festlig och lyxig höstmiddag. Äppelmoset kan du förbereda innan - redan dagen innan om du vill - och potatisstubbarna kan du också förbereda och ha klara i kylen tills det är dags att stoppa dem i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.