Finns det något mer New Yorkigt än pretzels. Personligen gillar jag pretzelbullen, den är något mer brödig och mjuk, något mindre torr än dess kringliga syskon
3/4 kopp varm mjölk 20g jäst 2 matskedar olja 3 msk smält ister 2 ägg (en för spridning på bagels) 1 msk socker 1 tsk salt 2 och 1/2 kopp mjöl / och knåda för lite / bakas i 270 grader 3/4 kopp varm mjölk. 1/2 kopp mjöl
Bräck tunt skivat rökt sidfläsk i en torr stekpanna. Egentligen vill jag bara tipsa om att prova rökt sidfläsk till lite nystekta potatisbullar istället för det vanliga rimmade fläsket
Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing
Servera med lite bräckt falukorv eller kanske lite skinka. Bräck falukorven i en stekpanna. Sprang över ett fint blomkålshuvud häromdagen och det kan man gärna gratinera med en klassisk ostsås, till dagen smaksatt med en riktigt god Brännvinsost
Twist it carefully into the shape of a pretzel–or the shape of letters, hearts, I even flattened out a few pieces and used a cookie cutter to make some cool shapes
Bräck som det så fint kallas är varianter på utbredd choklad med någon mumsig topping på. Bräck brukar finnas i lite finare delikatessbutiker i många härliga smaker gjort på kvalitets choklad
600-800 g rimmad oxbringaVatten2 morötter1 gul lök10 vitpepparkorn200 g rotselleri200 g persiljerot300 g fast potatis150 g morot150 g kålrot1 citron2 msk rapsolja1/2 rödlök1 knippe persilja2 dl créme fraicheFlingsalt, salt, svartpepparLägg oxbringan i en kastrull. Blanda med rapsolja, 2 tsk flingsalt och 1 1/2 krm peppar. Smaka av med 2 krm salt och 1/2 krm peppar. 1/2 rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.