Finns det något mer New Yorkigt än pretzels. Nä, skulle inte tro det va. Tacka den italienska munken som på 600-talet uppfann pretzeln som en slags belöning för de barn som lärt sig sina psalmer
Dessa varma, smöriga, hemlagade mjuka pretzels kan toppas med havssalt för ett välsmakande mellanmål, eller kanel och socker för ett lite sötare snacks
Place the pretzels. pretzels from the water and place them back on the parchment lined baking. the pretzels in the boiling water, one at a time, 30 seconds each
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten för att lösa upp jästen. 2. Blanda i resten av ingredienserna och knåda degen i ca 10 minuter, antingen för hand eller i maskin på låg hastighet
15 Mars 2016. Bread,. Recipes. baka,. kringlor. Soft salt pretzels ~ Mjuka salt kringlor. Är i himlen. Äntligen har jag fått till mjuka, sega, saltade kringlor precis som jag alltid åt när jag var barn
Jag fick långväga snabb besök av min dotter och ville överraska henne med något gott efter middagen. Ja, det är ju precis så som man fick höra av dem äldre när barnen var små
. Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda. Inte. Nä, tänkte väl det. Själv stod jag för en vecka sedan och doppade bretzels för glatta livet, lite sådär casual en onsdagkväll i januari
Mattidning Saveur har en av de mest prestigefulla tävlingarna för matbloggar och jag måste tipsa alla att gå in och kolla in de nominerade då det finns så fantastiska bloggar som ger inspiration till matlagning och bakning – spana in här
Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta. När vi besökte Ungern åt min son uppåt 100 st tror jag så jag tänkte försöka mig på att göra liknande
Kalla det vad du vill, hur som helst är detta bröd föregångaren till amerikanska Pretzels och det har en dokumenterad historia i Tyskland, framför allt de södra delarna, sedan 1100-talet, i sydligare delar av Europa sedan ännu tidigare
Här har jag dessutom pysslat till dem lite så det ska se ut som små koppar med varm choklad, mycket enkelt med lite pretzels, kristyr och minimarshmallows
Jag bakade pretzels som jag serverade med en baconröra. Jordärtskockan är en fantastisk liten knöl som kan skördas två gånger om året, sen höst eller tidig vår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.