Att äta dessa stekta har jag velat göra sedan jag såg filmen i början av nittiotalet, det dröjde dock ett antal år innan jag gjorde det första gången, oh my så gott på Magnus Samuelssons Red Rooster i New York för några år sen
Det var första gången jag åt stektagrönatomater. Då stekta i smör och med salt och svartpeppar på. Så i fredags förra veckan lade jag vantarna på de tre sista grönatomaterna i "Trädgårdstomatlådan" i affären
En av mina favoritfilmer är “Steka grönatomater” och jag har aldrig prövat att göra det. Jag hade hur många tomater kvar på mina tomatplantor i år som inte hunnit bli röda
Stektatomater. Vitlöksstekta heta räkor. stora grönatomater. Bottna med en klick remoulad, ett salladsblad, de stekta tomatskivorna, räkor och remoulad igen
För några år gick det ju en film med stektagrönatomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg
3 dl gröna ärtor. Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.