Ost- och baconpaj medpurjolök och gul lök. Fräs purjolök och gul lök i lite smör tills det mjuknar. Utmaningen i Master Chef gick ut på att göra en perfekt quicheLorraine, d
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk QuicheLorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Det här är min variant, medpurjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
QuicheLorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. Tryck ut i pajformen och ställ i kylen medan du tärnar kasslern och vispar ihop ägg, mjölk, ost och kryddor
) ska det inte vara någon purjolök i receptet, men eftersom purjolök är något av det bästa och godaste man kan lägga i en paj stoppar jag alltid ner det
En härlig ost och skinkpaj med mycket smak och krispigt pajskal. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quichelorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Så unna dig en god paj med sallad under dessa sommardagar. En QuicheLorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här)
6 Botten 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 2 1/2 msk vatten Fyllning 150 g rökt skinka 150 g ost (med stark smak) 4 ägg 2 dl mjölk 2 dl mellangrädde 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Smula sönder smöret tillsammans med mjölet. quichelorraine som består av skinka, ost och purjolök och som domineras smakmässigt av kryddblandningen Herbes des Provence
1 liten purjolök (jag använde rödlök, eftersom vi inte hade purjo hemma). Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt i cirka 15 minuter. 1 liten purjolök (jag använde rödlök, eftersom vi inte hade purjo hemma)
Arbeta snabbt in vattnet med händerna. Eller blanda degen i en matberedare med kniven monte-rad. Tärna skinkan och bryn dem lätt i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.