/ 170 g
kokta kikärtor / 4 msk vatten / 3 dl kokt quinoa, (1.3 US cup) 1 dl okokt ger 3 kokta dl / 1 tsk herbamare örtsalt, mer efter behag / Lite cayennepeppar / Saften av en medelstor citronklyfta / 1 msk sukrin, alternativt honung eller agave / 2 stora msk nötsmör, jag hade hasselnötssmör, det går att utesluta nötsmöret men det ger en underbar konsistens och smak
Börja med potatisen. Häll av potatisen, torka med hushållspapper och lägg i en ugnsfast form. Skär löken i strimlor och fräs i smör på medelvärme tills den mjuknar
Till de vegetariska burgarna gjorde jag en chilidressing med rökt paprikapulver – en krydda jag absolut tycker att du ska köpa hem till din kryddarsenal, om du inte redan har det
Till dessa burgare kokade jag vit quinoa och lät svalna och blandade sedan (precis som vanliga färsbiffar) med ägg, salt och ströbröd och formade sedan till biffar
Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Bollarna passar utmärkt till en middag, som här medsötpotatisfries och avokadoröra men de är också väldigt goda att äta som de är om man doppar dem i en god sås
Bönburgare och Sötpotatisfriesmed chili och koriander. De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart kommer lägga upp receptet på)
Hoppas att allt är fint med er. Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er
Jag brukar servera typ smörgåsbord under någon av påskdagarna – Jansson, köttbullar, sill, prinskorv… Ja, lite som ett julbord alltså men utan skinka och med stuvade ägg
Bönburgare och Sötpotatisfriesmed chili och koriander. Ganska trött, men jävligt lycklig och stolt över att ha lyckats med vad som verkligen visade sig vara något av ett eldbad för en hobby kock som my self
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.