Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal (färska eller frysta
  • tinade)
  • 1 minibaguette
  • 3 msk räkmajonnäs (se recept där nere)
  • 1 msk finskuren gräslök
  • ½ tsk finrivet citronskal
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 80 g löjrom alternativt MSC-märkt röd stenbitsrom eller tångkaviar
  • Salt
  •  
  • Dillolja
  • 1 kruka dill
  • 1 dl neutral rapsolja
  •  
  • Räkmajonnäs
  • Skal från 500 g räkor med skal
  • ½ gul lök
  • 1 liten morot
  • 100 g rotselleri
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 rumsvarm äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ krm kajennpeppar
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  •  
  • Garnering
  • Rucola
  • Dill

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.