När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Häll på dom krossade tomaterna och vattnet. Dela på. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min. Låt sjuda 10 min till
Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma dessa till avlånga limpor, som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Dessutom är brödet väldigt enkelt att göra, det enda man måste komma ihåg är att blanda iordning skållningen dagen innan man tänkt baka
Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar. Tillsätt övriga ingredienser, förutom paprika, syltlök och persilja, och låt grytan koka sakta ca 45 minuter
(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska dåpå mängden lite)
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Detta är ett sådant bröd. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.