12 pkt jäst. 2 l vatten eller mjölk 2 pkt jäst 1 msk salt 0. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan
Limporna har en lätt underton av surdegen, men de har inte samma syrlighet och karaktär som ett "äkta" surdegsbröd, bakat enbart med surdeg som jäsmedel, utan de smakar mer som en extra saftig, mjuk och god vanlig limpa
Låt dom kallna utan bakduk. 2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjöl- Smula jästen i bunken. - Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig. 50 g jäst
Den fick snällt åka med i detta finfina frukostfrallerecept utan jäsning. Ojästa frukostfrallor IBM. Det är ju inte alltid så att man orkar göra kalljästa bullar eller gå upp i ottan för att degen ska jäsa 6 gånger. 1 pkt jäst. Smula jästen och lös upp i 37 gradigt vatten. 1 pkt jäst
1 påse torrjäst. Blanda salt, socker och olja och rör runt, tillsätt sedan vattnet och rör runt, tillsätt torrjäst och tillslut mjöl och knåda i ca 15 minuter tills degen är smidig och låt den jäsa i 40 minuter. 1 påse torrjäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.