En del har redan hamnat i frysen, men många landade direkt i dessa smaskiga cupcakes. Rör till sist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
En underbart god cupcake med smak av vitchoklad, låt muffinsen gärna stå i några timmar innan du äter den efter att du gräddat dem så att smakerna faller på plats
Efter diverse tävlingar fick vi slappna av lite, först med kaffe och cupcakes och sedan med karbad. Jag stod ju då för cupcaksen och dagen till ära blev det Leilas Wedding cupcakes
Medans muffinsen svalnar görs frostingen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom till en jämn smet och rör sedan i den vita chokladen
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner i smeten. Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fluffig kräm, ca 2 minuter med elvisp. 150 g vit choklad
Idag blev det mellanstora röda och gröna chokladcupcakesmed vaniljsmörkfrämsfrosting. Misslyckades lite med den röda frostingen, råkade hälla i lite svart i början istället för bara röd
Smaka av med salt och peppar. Vit fisk med rött täcke (6 portioner). 800 g sejfile eller annan vit fisk (2 frysta block). 2 vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor 4 msk vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.