Potatis, sparris och vad som krävdes till vitvinssås inhandlades och om jag inte mindes helt fel så skulle det ligga en riktigt fräsch fiskbutik bara lite längre ned på gatan i den nya stadsdelen vi intagit med en storm så liten att inte en jävel märkt av det
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Lägg upp på tallriken tillsammans med kokt potatis och broccoli och garnera med räkor och citron. Ställ sedan in i ugnen och täck med ett bakplåtspapper, cirka 15 minuter. 800 g rödtungafilé. 800 g rödtungafilé salt 2 dl torrt vitt vin 30 g smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning ca 800 g potatis, kokt 1 broccoli, kokt 100 g räkor 1 citron, till garnering
Jo, jag vet att det egentligen skall vara sjötunga medrödtungan är så god att den duger bra. I en riktig Walewska skall det också vara hummer och tryffel men i denna budgetvariant är det ersatt med champonjoner och kräftstjärtar
Pilgrimsmusselfärserad rödtungamedvitvinssås. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.