Festlig rätt med en underbart god vitvinssås. Vi placerar fiskrulladerna på en bäddavjuliennegrönsaker och sparris, toppar med lite persilja och till det ett gott mos och ett glas Chablis
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Klickar ut röran på tallrikarna och lägger på den stekta filén. Kycklingfilé, 2 stycken 200 g Philiadelphiaost (smak av gräslök) Soltorkade tomater, en halv burk ca 75 g Krossad vitlöksklyfta Hackad färsk timjan Rör ihop detta
På fredagskvällar har vi numera ett ganska pressat schema med tennis och jag som kommer hem sent. Fortfarande vill vi ha det mysigt på fredagarna så då får jag välja att göra enklare rätter
Placera på mitten av tallriken och pryd med två pilgrimsmusslor. Då vi hade kvar bruna ljus och jag nyligen inhandlat några krukor med "rostigt" utseende tyckte jag att brunt och vitt kändes fint
tillsammans med. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bäddav löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst påbädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
En annan idé är en grönsallad, mustig tomatsås och bra med créme fraiche, eller en fruktsallad på ananas, mango och avocado kryddat med chili och vitlök
Lägg laxskivorna på potatisen och toppa med creme fraîcheblandningen. Smaka avmed salt och peppar. Den här rätten kom jag faktiskt på själv och när det sen blev godkänt av familjen steg mitt sjävförtroende vad gäller matlagning lite
Krydda laxen med chilipulver, vitlökspulver, vitpeppar, salt och persillade (för den med mycket kryddor i skafferiet kan man även hälla på aromat, ingefära och cayennepeppar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.