Rökt fisk hör sommaren till ochmed oss hem från Öland hade vi härliga rökta flundror. Jag äter flundramed citronklyftor, pepparrotskräm, blandad sallad och egen nypotatis
Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
några skivor rökt lax. Bröd, babyspenat, lax, avokado, svamp och toppa till sist medpepparrotskrämen. Börja med att blanda samtliga ingredienser för brödet med en stavmixer, hetta sedan upp en stekpanna med kokosolja och häll i smeten – platta ut den med stekspaden och stek i några minuter på vardera sida
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Blanda majsmjöl med solroskärnor, sesamfrön, linfrön och salt. Internet svämmer ju nästan över med olika recept på fröknäcke - vilket kanske inte är så märkligt, efter som det är så fantastiskt gott
Servera med kokt eller pressad potatis och lättkokta morötter och gurka i strimlor. Garnera med örter. Tina och dela filéerna på längden och rulla eller vik ihop dom
Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Mums med en skiva ost på. Det finns hur många liknande recept som helst i olika tidningar och i bloggvärlden, men jag tycker förstås att mitt är allra godast
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Fröknäcke. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.