Det firar vi med att gå på bio efter jobbet ikväll, bara han och jag. 2 port4 ägg3 msk grädde1 dl riven västerbottensostsalt peppargräslökpersiljarökta musslorBlanda ägg, grädde, ost, salt och peppar
Knäck äggen i en skål och vispa dem med en visp tills de blandats väl. När det precis slutat fräsa men innan det hunnit bli bränt häller du i äggsmeten och rör hela tiden medan den värms upp
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel. Klipp gärna över lite persilja eller klippt gräslök och servera omedelbartmed bacon eller prinskorv och tomat
Ägg är den popularaste livsmedel inte bara med avseende på LCHf. Omelett är det kanske mest popularaste maträtt till frukost inte minst äggröra med spenat och soltorkade tomater
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.