Huvudsaklig smaksättare är en sås gjord på gula sojabönor huang jiang, vilket betyder gul sås. Man lägger kött och lök på en doufuplatta, viker ihop den och äter
Rör om då och då. Varit sugen på pasta med något rejält kött till, ett tag nu. Sen om det var att jag fick till det med koktiden bara, eller om det faktiskt var högre kvalitet på pastan vet jag inte
Rör ner smöret. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Blanda kokos, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten
Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket. Låt köttet sjuda på svag värme i 45 minuter. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter
Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.