Här har vi lagat en typiskt vanlig rätt, medris, sås, "kött" och sallad. Vi är inte några av dem, men om vi skulle vara det kanske vi skulle skriva på våra plakat något om att äta mer vegetariskt, vi vill inte vara en del av köttindustrin eller tänk på vår miljö
Börja med att tvätta riset noga. Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Jag serverade denna goding med friterad kyckling och en härligt ugnsbakad ratatouille
Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Quorn, som är ganska likt kyckling till konsistensen, kan vara ett bra alternativ för den som vill prova på att äta vegetariskt men som inte riktigt vågar ge sig på rätter med bönor och linser
Med ljuset kommer salladssuget och denna kycklingsallad medröttris (som för övrigt är min favorit), päron, getost, tranbär och valnötter skulle inte sitta fel nu
Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter
Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och röttris som jag tycker är särdeles gott
röttris. Blanda risetmed päronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.