Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad
I detta litterära verk fanns med ett recept på rabarbermarmelad som jag idag har testat att tillaga och med facit i hand så är jag verkligen glad över det
Att koka en rabarbermarmeladmed hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Jordgubb- och rabarbermarmelad. Jag gör min version lite rundare i smaken med hjälp av vaniljstång. i en kastrull tillsammans med syltsockret tills frukten blir mjuk
Sätt tillbaka på plattan och sjud tills konsistensen blir marmeladlik, smaka av med citron. Häll upp på rengjorda varma burkar och korka igen medan marmeladen fortfarande är varm
Rabarbermarmeladmed kardemumma. Färga med några droppar karamellfärg. streck igenom med en sked. När man väl har börjat att koka egen marmelad så tycker man att det är
Men det håller jag inte med om. För någon dag sedan gjorde jag en favoritmarmelad med bl. Jag fryser ner marmeladen i lagom stora/små förpackningar så håller den sig jättelänge och inget konserveringsmedel behövs
Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. den med hallon och knäckigt täcke men även min gamla klassiker med vaniljcrumble och vit choklad
Har en fin vän i Åsa Ö, hon kom med en god Rabarbermarmeladmed vanilj. Sen kom hon även med ett stort knippe med rabarber så jag har kokat en stor gryta med marmelad själv
Det är gott med kokta grönsaker till. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.