Rabarbermuffins med crumble
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 st ägg
  • 11.5 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 dl mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 dl rabarber
  • 11 msk kanel
  • 11 msk socker
  • 11 dl vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 175 g smör
  • 11 dl sockerVispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda i det i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet. Nyp ihop ingredienserna till crumblen. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.