6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det är alltid roligt att prova nya saker, den här gången blev det en ny variant på rabarberpaj. Smält smöret i en kastrull och tillsätt strösocker, havregryn och bakpulver
Mer om det imorgon dock för här och nu tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt fikatips, nämligen en komibination av kladdkaka och rabarberpaj - rabarberkladdkaka
Jag tror att jag ska fira mig själv med en liten bit avrabarberpajen jag gjorde i går. Den här varianten med både havregryn och kokos är en storfavorit hos mig och det blir även gott att krydda med kanel istället för kardemumma
Vi åt vaniljig glass till och dagen efter testade vi fluffig glutenfri havregrädde till. Dags att lagra upp på rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberchutney och svänga ihop en och annan rabarberpaj
Jag är ett stort fan avkokos, så det hamnade i en bunke tillsammans med lite annat smått & gott. Jag drar alltid av lite av det "röda" på rabarberstjälkarna innan jag skivar dem i cm-stora bitar & lägger i formen
Mixa kokosflingorna (med en stavmixer) till ett mjöl. Jag älskar chokladbollar av alla möjliga varianter och har därmed gjort otaliga sorters chokladbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.