Vaniljsås. 1Vaniljsås2 dl mjölk 3 dl grädde 1 vaniljstång 5 äggulor 1,5 dl sockerGör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker
Rabarberpaj. Eftersom man har degen i kylen ett tag innan man lägger på den på rabarbern och sätter in i ugnen så blir den sådär knaprig med stora bitar, precis så som man vill ha sin smulpaj
Vispa med elvisp. Häll äggblandningen i kastrullen med resterande gräddmjölk. Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter. Grädda i 225 grader i ca 20-25 minuter Egen vaniljsås
Så igår slängde jag ihop en knäckig jordgubbar- och rabarberpaj och en hallon och blåbärspaj. Pajerna med tillbehör gick hem hos gästerna och faten länsades och mamma ville sörpla vaniljsåsmed sugrör
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Vi serverade pajen med en tjock och len gammaldags vaniljsås. Det passar så bra med de syrliga rabarberna tillsammans med den vaniljsmakande frasiga degen
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.