Göteborgs-Posten publicerade en rad recept på rabarber i helgen och jag fastnade för det här. Den här smakkombinationen hade jag aldrig kommit på själv, men oj vad gott det var
Rabarbersalsan till var verkligen ett lyft till den feta firren. Mimmis Rabarbersalsa. Var förbi fiskhandlaren i fredags och där skyltade dem med att makrillen kommit
Mango och rabarbersalsa 2 dl hackad mango, ca 1 stycken mangofrukt behövs1 dl fint skivad rabarberstjälk10 cm fint strimlad purjolök½ lime, finrivet skal och saft1-2 msk finhackad mynta1 tsk sambal oeleksaltBlanda samman alla ingredienserna, smaka av
På Kungafamiljens eget kafé, Kaffetorpet, åt jag en väldigt god halloumisallad med bruna bönor och rabarbersalsa, den ska jag försöka skapa ett recept på framöver
Sista veckan på jobbet innan en månads semester och jag ser så mycket fram emot att vara ledig. Jag har en hel uppsjö med recept jag vill prova, och vissa redan beprövade som jag vill äta om och om igen - som den här salsan, till exempel
Till grilleriet hade vi ugnsbakad potatis och rabarbersalsa (på-känsla-recept till fyra personer. Den andra semesterveckan har vi delvis spenderat i Skåne
Skär väl sköljd rabarber i centimeterbreda bitar, så behöver de inte skalas. Lägg med salt, pepparsorter, vatten och socker i kastrull, koka rabarbern mjuk, cirka 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.