Snygg gå-bort gåva. Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. konsistens och smak till tusen, här sätter endast fantasin gränserna
Smaken av jordgubbarna förstärks av vanilj- och jordgubbssirapen. En efterrätt blir inte mycket sommrigare än den här, jordgubbar vars smak förstärks medvaniljoch rabarber som försiktigt tillagats i ugn
Skåra vaniljstångenoch lägg i samma kastrull, slå på vitt vin och socker. Vinbakad rabarber med vit chokladkräm och rostad havreUtmärkt dessert som går att förbereda ett par dagar i förväg
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Saften går utmärkt att frysas in i PET-flaskor då jag inte använder något konserveringsmedel. Precis som den första ”sommarsaften” som ger en härlig sommar-feeling
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt ochvaniljsockret riktigt noga
E-postadress. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.