1-2 vitlöksklyftor
Dela potatisarna på mitten och kör in i ugnen tills de blivit mjuka. Ta sedan ut dem och gröp ur innehållet och blanda med ost, smör, mjölk, salt, peppar och vitlök. Lägg tillbaka innehållet i potatisskalet och kör in i ugnen igen till de fått fin färg.
2 dl
vispgrädde
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
vetemjöl
1 kruka
basilika
1/2 dl
hackad persilja
2 krm
salt
1 tsk
citronsaft
1 msk
riven parmesan (vi hade i lite extra ost och citron)
På fredag är det alla hjärtans dag och det är säkert en hel del som funderar på vad man ska laga för mat där hemma om man inte lyxar till det med restaurangbesök
Dukarna kunde ha manglats bättre, men de var tillräckligt fina. Till förrätt hade jag köpt färdiggjorda tartlettformar som jag fyllde med gräddstuvade lök- och svamptärningar, toppade med riven västerbottenost
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Tillsätt färskost, citron eller lime. Vispa till en krämig konsistens. . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.