Smaka av grytan med salt & peppar från kvarn. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
– Vit- & svartpeppar. /Servera gärna med rårörda lingon och inlagd gurka. Framförallt tycker jag om att blanda upp veckans matsedel med något som känns typiskt svenskt att äta
Tillbehöret blev rårörda lingonmed smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul
Vinbär har alltid varit surt i min smak men det passar perfekt med söta tillbehör. Strö lingonen över. Så även om jag ej äter vinbär så passar det perfekt att baka och laga på med en söt kontrast
Smaka av med salt och peppar. Blanda ned lingonen. 500 g benfri kotlettradSmör till stekning150 g förvällda trattkantareller2 finhackade schalottenlökar70 g ädelost1 msk koncentrerad kalvfond2 dl vatten2 dl grädde3 msk lingon (1 msk lingonsylt)salt, pepparRaggmunk1 stort ägg0,5 dl vetemjöl1 dl mjölk1 nypa salt500 g potatissmör till stekningGör så här. 3 msk lingon. 1 msk lingonsylt
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.