Ställ fram renskavspannan direkt på bordet. Ibland vill man laga allt i samma panna, ute i vildmarken kan man alltid använda en stor Morekka över öppen eld, men hemma duger en vanlig stekpanna med höga kanter alldeles utmärkt
En renskavspannamed mycket vitlök och hyvlade gula morötter. Stek renskavet, på med lite salt. Skiva zucchini och strimla moroten med en potatisskalare, fräs dom lätt
Pressa ner potatisen i en bunke och blanda med salt, peppar, riven schalottenlök, ägg och äggula och arbeta samman så att blandningen går att forma till bullar
Tillsätt purjolöken och svamp och låt det fräsa med en stund under omrörning. Servera med kokt potatis, lättkokta morötter, svart vinbärsgelé och inlagd gurka
Potatis-nori med citronsill och gräslökscrémeKolbulle medlingonsalsa (vi gjorde kolbullen på bovetemjöl)Rågbröd med rökta räkor i färskost (vi gjorde på mitt vörtbröd)
Strö över gratängen och servera med lite lingonsalsa. Lingonsalsa. Det är gott att steka souvas i stekpanna över öppen eld ute på fjället, men även gott med lite ”cross-over”
Tillsammans med lite klassiska julkryddor som nejlikor och kryddpeppar, får man en riktigt god kålrätt att servera till köttbullarna, revbensspjällen och korven
- Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter. Skala 1 kg svartrötter och skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver
Servera renskavspannanmed riset. Dagens middag blev denna riktigt lyckade renskavspannan. Wok är underbart och renskav likaså men man behöver något såsigt så det inte blir torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.