Renstek med portvinssås, västerbottenskroketter, linser med svamp och svartkål
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Renstek med portvinssås
  • 1 kg ren- eller annan mör viltstek
  • 37 cl rött vin
  • 37 cl rött portvin
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 5 vitpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 3 vitlöksklyftor
  • 11 stor gul lök
  • Några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  •  
  • Linser med svamp
  • 1½ dl små svarta linser
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 100 g förvälld svamp
  • t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp
  • Smör till stekning
  •  
  • Svartkål
  • 1 stånd svartkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  •  
  • Västerbottenskroketter
  • 1 kg mjölig potatis
  • Salt
  • 50 g smör
  • 100 g finriven västerbottensost
  • Vetemjöl
  • 2 ägg
  • söndervispade
  • 1 påse panko ströbröd
  • 1 liter neutral olja till fritering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.