Denna enkla macka med svamp är en dröm. Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. För ja, jag använde faktiskt torkade trattkantareller, och till en början med var jag inte övertygad att de skulle bli goda att göra stuvning med
Den här gången med min goda Vän, Kocken G. Vad kan vara bättre än att fira med trevligt sällskap, god mat och lingonplockning i en stuga ute i ödemarken
4 port. 100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Salta och peppra rensteken. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 56 grader (medium). Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min. 1 kg Renstek
Många har visst hittat mina tips med trattkantareller från februari. De är lättgjorda och väldigt läckra med bara fint potatismos, men blir troligen bäst med torkade kantareller
Renstekmed potatismosgratäng. Krydda med salt och peppar. Häromdagen fick vi en hel del renkött av barnens farmor och farfar så vad passar bättre till middag idag än en renstek
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Renstek är fantastiskt gott, därtill magert och mört kött. Den som vill serverar även någon form av potatis till, som rostad i halvor med rosmarin, rostad i klyftor, helstekt, gratäng eller annat
God sås med trattisar och sherry. Ingredienser. 2 dl förvällda trattkantareller - hackade eller hela. 1 finhackad scharlottenlökrapsolja3 dl mjölkfri grädde maizena till redning 1 tsk soja (glutenfri)en skvätt sherry salt och pepparFräs löken mjuk i oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.