Tillsätt det varma kaffet och kör matberedaren så att smeten blandar sig ordentligt. Vi äter sällan efterrätt men förra helgen gjorde jag dessa små läckerheter
This is an amazing recepie for all you chocolate holics out there, or anyone else who loves chocolate for that matter, and I really think that this dessert can heal almost everything from a broken heart to fatigue that comes to so many of us during this dark winter season (at least in the Scandinavia were it's very dark during nov-feb)
Blandagrädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm. Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen
havremjölk eller mandelmjölk). Idag startade jag upp morgonen med en härlig lyxig chocolate bowl, i form av choklad-banan-glass (eller smoothie hehe för den smälte lite undertiden jag fotade) med massa goda garneringar
Denna frukost gjorde jag för ett tag sedan när jag befann mig i Sverige, och jag minns den mycket väl nu när jag bor på hostel och drömmer mig bort till kreativa, nya, spännande, hälsosamma och GODA frukostar
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg ner dem med stången i smörblandningen. Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår
Innan jag åkte hem från Grekland tog jag tillfället till att lyxa till det lite med en efterrätt. Det blev en efterrätt i tre lager, som inte behöver ugn, som innehåller såväl chokladbrownie, "cheesecake", mintsmak och ringlad smält choklad
Men en annan som skriver ännu mer passionerat om just kokosolja är Josephine Malene med bloggen A Tasty Love Story – och är du lik mig överhuvudtaget så kommer du garanterat att testa hennes Coconut & Chocolate Cups som är genialiskt goda
Men det mesta har kretsat kring choklad och de flesta nya tårt idéer, och för dendel även andra kakor, har märkligt nog haft en rejäl överdos eller i vart fall en ansenlig mängd choklad med i grundtanken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.