De här pizzaslicen blev verkligen hur goda som helst. Gräddade tills pizzan fått fin färg och toppade sedan med lufttorkad skinka, oliver och en klick smaksatt creme fraiche, och som pricken över i lite klippt gräslök
Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Dessutom är de betydligt mer mättande än färdigköpt formfranska som mest verkar innehålla luft. Smörj två formar med smör och bröa med sesamfröna (eftersom mina formar är nästan sönderslitna lägger jag i bakplåtspapper)
Det som är bra med piroger är att man kan äta de kalla så det är perfekt picnicmat. Dela degen i bollar och rulla sedan ut dessa till cirklar (som små pizzabottnar)
Elis och jag bakade äppelpaj/smulpajtill Matilda som har halsfluss. Halvkass och soffliggandes var hon ändå nyfiken på vad det var för gottis som vi kokade ihop i köket
Detta moset passar bra både som tillbehör till kött och fisk eller som smakrik smakportion. Så här ser måltiderna ut hos oss för det mesta, helt enkelt för att få mer mat i munnen och kanske lite mindre till hunden på golvet
Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta. Jag serverade med jasmin ris och pasta till dem som ville ha det och lite sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.