Jag gjorde själv en fejkad risifrutti förra julen med keso och Propud men denna tjej har även lagt med kvarg och det blev verkligen så gott och så mycket för så lite sp
Jag brukar egentligen göra Risgrynsgröt, då smaksätter jag den såsom mina föräldrar brukar göra, dvs med socker, kanelstång, vaniljsocker och hela citronskal
Mina kryddor fick agera rekvisita och liva upp med lite extra färg haha. detta mina vänner, är en egen variant på risifrutti i form av mina kära overnight oats
Detta är möjligen inte den mest lockande bilden för denna rätt men jag måste säga att smakerna tillsammans medbulgurn, rostade potatisen och tandoorikycklingen går väldigt bra ihop
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda den fluffade bulgurnmed kikärtorna, olivolja, frukt, nötter och mynta. Detta fick mina torsdagsgäster erfara när de kom för att hänga med sin små godingar
Varva medrisifruttin och toppa med resten av björnbären och myntablad. Blanda det kokta riset med kokosmjölk, tillsätt vaniljpulver och eventuellt dadelsirap om du vill ha den sötare
Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.