Klibbig sesamkycklingmed broccoli och ris bara. Var tvungen att dela med mig av detta recept innan jag och Elias imorgon flyger över Atlanten till mitt älskade San Francisco
Se till att risnudlarna är täckta med vatten. Läg risnudlarna i en bunke. Lägg upp i skål och toppa med resten av purjolöken, persliljan, tomaterna och jordnötter
Eller okej, pasta och pasta - jag vet inte om italienarna godkänner risnudlar som pasta, men för mig är det ett perfekt glutenfritt substitut till normal spaghetti eller tagliatelle
Dekorera med sesamfrön och hackad salladslök och servera med ris. Det var ett bra recept som jag hittat hos en amerikansk matbloggare, men lyckligtvis är mitt kök utrustat med en uppsättning amerikanska måttsatser också (tack Carina
Sesamkycklingmedmed bambuskott. Om du tänker dig en traditionell biff med bambuskott, lägger till kyckling istället för biff och smaksätter med sesam och chili så har du denna slökokta asiatiska kycklingrätt
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenat och risnudlarmed lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat. Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo
Risnudlarmed ostronskivling är en enkel rätt som går att servera kall eller varm. Lägg risnudlarna i blöt efter anvisningarna på förpackningen, det är olika tider beroende på tjocklek på nudlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.