Se till att risnudlarna är täckta med vatten. Läg risnudlarna i en bunke. Lägg upp i skål och toppa med resten av purjolöken, persliljan, tomaterna och jordnötter
Eller okej, pasta och pasta - jag vet inte om italienarna godkänner risnudlar som pasta, men för mig är det ett perfekt glutenfritt substitut till normal spaghetti eller tagliatelle
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenat och risnudlarmed lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat. Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo
Gott medrisnudlar, längesedan jag åt det och jag blev plötsligt sjukt sugen. Övriga familjen fick vackert hålla tillgodo, och eftersom all mat gick åt, räknar jag med att de var nöjda
Det ska ordentligt med olja. Låt ägget stelna och servera med sesamfrö och lite chilliflakes på topp. En näve finstrimlad vitkålen näve breda risnudlarnågra buketter broccoli1/4 gul lök, klyftad1 klyfta vitlök, hackad1/2 cm ingefära+1/2 msk fisksås1/2 msk ljus soja1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)1/2 msk sockerchilliflakes(blanda ihop i en skål)+1 ägg+SesamfröKoka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter. Hetta upp en panna riktigt varm med 1 msk olja i
De är risnudlar gjorda på svart ris (fast de mest ser ut som söta lakritsstänger. Men den var (och är väl fortfarande) färgad med "bläck" från bläckfiskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.