Och nu till receptet på just den här risotton som tyvärr blev lite för torr eftersom jag glömde min egen gyllene regel om att ha mycket buljong tillhands
Späd kontinuerligt med buljong och blanda ner svampen efter halva koktiden. Låt den stå i ett par minuter och blanda därefter snabbt i mascarpone (den får inte koka) med luftiga tag
Det finns många tänkbara användningsområden för misopastan – det är en grym smaksättare. Låt var och en fylla på sin egen soppskål med soppa, hackad vårlök, svamp, tofu och sesamfrön
Tycker vi firar med ett recept på risotto och kantareller. När grönsaksbuljongen kokat upp, är det bara att lite i taget hälla det i kastrullen medrisotton
Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
har läst någonstans att stärkelsen i riskornet bryts ut i risottonalltmedan man rör i det. serverad till min svamprisotto som jag beställde på en jättemysig familjär vingård
Presas halv vitlöksklyfta om den är stor eller en liten, tillsätt habanera efter egen smak, finhacka en kruka med koriander, pressa lime och smaka av med olivolja och soja efter egen smak
Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, medsvamp och saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.