Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Risotto enligt basreceptet med parmesan på slutet tycker jag är väldigt krämigt och gott, men det här
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svart trumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak). Servering smör, till stekning 300 g ostronskivling 4 kvist färsk timjan
Servera risottonmed några knoppar per portion och ringla över gremolatan. Strö över parmesan och lägg i en klick smör och rör runt, så blir risotton krämig och trevlig
Förra söndagen gjorde vi risottomedsparrisoch svamp plus en sallad på stekt grönkål och svamp. Dock hällde jag på lite parmesan på min risotto efter den var klar, det kan man inte klara sig utan
Rör ned den större mängden parmesan ochsparris i risotton, toppa medsparrisknopparoch räkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
Provade Jamie Olivers grundrecept på risotto (från han första bok, tror jag, "den nakna kocken"). Tonfisken kryddades bara med salt och peppar och stektes snabbt på hög värme precis innan serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.